Home

In het sportcentrum Schotte, het sportief kloppend hart van Aalst, naast het stadspark, de groene long van Aalst, ligt Rehab+.

Op het 2de verdiep, in de fitness tref je de kinepraktijk aan waar herstellen door bewegen centraal staat.

Therapeuten


Ellen De Clerck

 

Ellen studeerde in 2014 af aan de UGent als master in Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met specialisatie musculoskeletale/sportkine. Het jaar erop volgde ze de postgraduaat opleiding manuele therapie. Ze startte met werken in een privé praktijk in Baasrode en combineerde dit met andere praktijken om zo verschillende werkwijzen op te snuiven en te zien wat haar het beste lag. In 2018 startte de samenwerking met Charlotte de Pus in Schotte, een jaar later ging ze het avontuur aan om in Ede samen te werken met verschillende andere disciplines. 2021 werd het jaar van de overname van de praktijk in Schotte en was Rehab + geboren. Door de jaren heen heeft ze zich voornamelijk toegelegd op het reactiveren via oefentherapie, hoewel het manuele werk ook zijn plaats kent. Binnen de behandelsessies haalt ze veel inspiratie uit de Crossfit-wereld.
 

Bijscholingen

 

Waarvoor kan ik bij Ellen terecht?

 • Algemene kinesitherapie (zoals postoperatief -orthopedisch, cardiale revalidatie,…- spier en gewrichtsgerelateerde klachten, …)
 • Nek en rug problemen
 • Sportkine
 • Post natale ( in samenwerking met Bekkenbodemtherapeut)
 • Reconditionering
 • Groepsles Fast fitness op woensdag avond (19.00-20.00) en donderdag ochtend (9.30-10.30)

 

Eline De Ridder

 

Eline

 

Eline is geboren en getogen in Aalst.

In 2008 studeerde ze af als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de universiteit Gent. Na haar studies combineerde ze het werk als kinesitherapeut in het UZ gent met assistentschap voor de vakgroep aan de Ugent. Tevens schreef ze een doctoraalscriptie over de werking van bepaalde spiergroepen in de lage rug tijdens specifieke oefeningen. Hiervoor behaalde ze de titel als doctor in 2015. 

Na dit hoofdstuk ging ze aan de slag in een privé praktijk in Aalst en vervolgens in het Wijkgezondheidscentrum Daenshuis.

In haar vrije tijd houdt ze zich vooral bezig met haar kinderen, geven van zwemlessen en sporten.

 

Waarvoor kan ik bij Eline terecht?

 • Algemene kinesitherapie (zoals postoperatief -orthopedisch, cardiale revalidatie,…- spier en gewrichtsgerelateerde klachten, …)
 • Nek en rug problemen
 • Post natale ( in samenwerking met Bekkenbodemtherapeut)
 • Reconditionering
 • Temporomandibulaire klachten 

 

Emilie Tuytschaever

Emilie werkt sinds november 2022 bij Rehab+. Ze studeerde in juni 2022 af van de Universiteit Gent met als afstudeerrichting musculoskeletale aandoeningen, in de volksmond ook wel sportkiné genoemd. Naast sportrevalidatie behandelt ze ook algemene klachten bij jong en oud. In 2023 staan er nog een paar opleidingen op het programma zoals dry needling en manuele therapie.
 
In haar vrije tijd doet ze graag aan sport, af en toe kan je haar terugvinden in de oefenzaal. In het bijzonder loopt ze graag, maar ze is ook veel met muziek bezig, leest af en toe eens een goed boek en ontdekt graag de wereld. Kortom, ze is een echte levensgenieter met een goede portie humor en probeert van elke dag het beste te maken.
 
 

Praktische informatie


Adresgegevens

Kapellekensbaan 12, 2de verdiep

9320 Erembodegem

0485/71.32.88

Eerste consultatie

 • identiteitskaart
 • doktersvoorschrift
 • relevantie medische beeldvorming of verslagen

Afspraken

Afspraken kunnen telefonisch gemaakt worden, bezoek aan de praktijk of via deze link.

Telefoonnummer: 0485/71.32.88

e-mail: rehabplus.schotte@gmail.com

De annulatie van een afspraak dient 24uur op voorhand te gebeuren. Indien niet, wordt de beurt aangerekend zonder tussenkomst van de mutualiteit.

Tarieven

We zijn gedeconventioneerd. Afhankelijk van jouw mutualiteitscode val je binnen de normale of verhoogde terugbetalingstarieven. Aarzel niet om hier meer uitleg over te vragen.

We hanteren de volgende prijzen:

- courante aandoening, Fa, Fb en E-pathologie:  33€

- intake:                                                                +7€

- huisbezoek (straal max 5km rond de praktijk):  35€

Betalingen gebeuren na 4 à 5 beurten via QR-code of overschrijving. Na ontvangst van de betaling, worden de getuigschriften meegegeven zodat u recht heeft op een terugbetaling.

Er kan gebruik gemaakt worden van de 3de betalers regeling, waarbij u enkel het remgeld betaalt. Dit kan gevraagd worden wanneer u recht heeft op een verhoogde tegemoetkoming of andere situaties. Vergeet ons zeker niet in te lichten mocht u het lopende jaar reeds kinebeurten hebben gehad bij een andere kine, dit spaart ons extra administratief werk achteraf uit.

Parkeergelegenheid

Er is een ruime parking voorzien. De slagbomen staan permanent open, u kan gewoon doorrijden en parkeren.

Bijkomende info

 • Patiënten in behandeling mogen gebruik maken van de fitness faciliteiten. Indien de toestellen worden ingesteld, vragen we een waarborg van 10€ voor het bandje.
 • Verdere info over de fitness vind je hier.

Afspraak boeken


Een afspraak kan je online boeken via deze link.

Vacatures


Ben jij kine /podoloog/ osteopaat/... of ander paramedisch beroep (net afgestudeerd of met ervaring) en wil je jouw schouders mee zetten in de uitbouw van de praktijk, neem contact met ons op! Misschien kunnen we samenwerken naar een uitbreiding van de praktijk.

Testimonials


Sylvie

Ik kwam bij Ellen terecht na een lang aanslepende ontsteking op mijn knie waardoor ik al een jaar niet meer kon joggen. Door haar aanpak met heel gerichte oefeningen en de heropstart van het joggen obv een door haar aangeleverd specifiek loopschema, was ik na enkele maanden terug in staat om weer pijnloos te lopen. Daarnaast werkt Ellen haar enthousiasme aanstekelijk en is het een plezier om onder haar begeleiding te oefenen.

Thibo

Sinds ik er startte in 2019, heb ik er nog geen moment spijt van gehad. De balans tussen oefeningen en manueel werk wordt steeds op mij afgesteld en aangepast naar hoe ik me voel. Deze werkwijze zorgt tot hier toe voor een super resultaat! Deze combinatie samen met het enthousiasme en brede lach, zorgen ervoor dat ik nergens anders meer zou willen gaan !

Tineke

Na m'n 2de en laatste zwangerschap besloot ik het grondig aan te pakken en bij Ellen te gaan voor de "revalidatie" . Ze pakte niet alleen de problemen aan die gerelateerd waren met de zwangerschap, maar ze corrigeerde ook m'n uitvoering van oefeningen die ik al jaren dácht juist te doen. Kortom; top begeleiding!

Cyriel

Bedankt voor de degelijke en nuttige kine!

Contact